Notice: Function is_tax was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /customers/5/e/3/humanify.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Återfallsprevention – HUMANIFY

By Admin

Återfallsprevention är en strategi som syftar till att minska risken för återfall hos personer som har återhämtat sig från missbruk eller beroende, och det kan vara en central del av rehabiliteringsprocessen för att stödja ett långsiktigt och hälsosamt liv.

Den inriktar sig på olika aspekter av människors liv, såsom deras beteenden, tankar och känslor. Återfallsprevention strävar också efter att stärka det stödjande nätverket och hjälpa individer att hantera stress och utlösare.

Det finns flera metoder för återfallsprevention, inklusive kognitiv beteendeterapi (KBT), som hjälper människor att identifiera och ändra negativa tankar och beteenden som kan leda till återfall. Tvärvetenskapliga interventioner kombinerar olika metoder som KBT, mindfulness och stresshantering. Stödgrupper ger människor möjlighet att dela sina erfarenheter och få stöd från andra som möter liknande utmaningar. Familjeterapi kan hjälpa familjer att förstå och stödja medlemmar som kämpar med missbruk eller beroende.

Återfallsprevention betraktas som en livslång process, och det är avgörande att de som har återhämtat sig från missbruk eller beroende fortsätter att engagera sig i återfallsprevention för att minska risken för återfall.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du vår användning av cookies. 

>
Skip to content